ISO-45001

Dé mondiaal erkende norm voor gezond & veilig werken

Neem contact met ons op

ISO-45001: Betere prestaties in een veilige en gezonde werkomgeving

Als werkgever dien je een veilige en gezonde werkomgeving beschikbaar te stellen aan je medewerkers. Wanneer je deze zekerheid kan bieden, zullen medewerkers over het algemeen ook beter presteren. Echter is de verwachting van een gezonde en veilige werkplek er niet alleen bij medewerkers, ook je opdrachtgevers/klanten kunnen verwachten dat jouw bedrijfswerkzaamheden in een gezonde en veilige omgeving worden uitgevoerd. Organisaties die werken volgens de norm tonen aan bewust bezig te zijn met de arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid van hun medewerkers.

ISO-45001

Zekerheid voor medewerkers en partners

Risicobeperking door bewustwording

Makkelijk te combineren in een bestaand kwaliteitsmanagement-
systeem

Altijd up to date door jaarlijkse toetsing

Voordelen van een ISO-45001 certificering

Verbetering van de werkomstandigheden zorgt voor gemotiveerde medewerkersDe veiligheid en gezondheid op de werkvloer is tevens aantoonbaar aan opdrachtgevers/klanten

Door middel van het certificaat toon je als organisatie aan dat je aan alle eisen uit de norm voldoet. Daarnaast heeft het als voordeel dat je het kan inzetten als communicatiemiddel. Je kunt hierbij denken aan inkoop of het meedoen aan aanbestedingen. Het ISO 45001 certificaat is een steeds vaker gevraagde norm bij aanbestedingen. Kortom met het oog op de toekomst kan het ISO 45001 certificaat je als organisatie interessante voordelen opleveren.

High level structure

De High Level Structure (HLS) is de kernstructuur van alle ISO-normen waaronder ISO-45001. Dit betekent dat alle ISO-normen dezelfde hoofdstuk- en paragraafindeling hebben waardoor het integreren van ISO-45001 makkelijk gaat in bestaande managementsystemen zoals ISO-9001.

De weg naar ISO-45001

Voor ieder project hebben we een soortgelijke werkwijze en begeleiden we het project in 5 fasen:

Na de revisiefase is er optioneel een fase 6 waarbij we begeleiden bij het certificeringstraject.

Iedere fase kent een aantal cruciale elementen, zo werken we samen aan zaken als het inventariseren van de gevaren en risico’s in de werkomgeving, opzetten van het QMS, en controle door middel van interne audits en de management review.

 

Laten we samenwerken!

We helpen je graag bij het opzetten van jouw kwaliteitsmanagementsysteem en het behalen van je ISO-45001 certificaat.

Onze medewerkers presteren beter nu we zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving door middel van de ISO-45001 certificering.”

Meer informatie over kwaliteit managementsystemen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.