BRCGS S&D versie 4 audit

BRCGS Storage and Distribution is in november 2020 gepubliceerd en per 1 mei 2021 wordt er daadwerkelijk tegen deze versie geauditeerd. Op 18 mei 2021 hadden we samen met Dailycool de eerste externe audit van in totaal 3.5 dagen waarbij het kwaliteitsmanagementsysteem van Dailycool getoetst werd tegen BRCGS S&D versie 4 in combinatie met ISO9001:2015. Ter voorbereiding op BRCGS S&D versie 4 hebben we een uitgebreide checklist opgesteld waar we de aanpassingen ten opzichte van versie 3 inzichtelijk hebben gemaakt. Aanpassingen en aanvullingen op het kwaliteitsmanagementsysteem hebben we dankzij deze checklist ruim van te voren kunnen doorvoeren. Mede hierdoor verliep de hercertificeringsaudit soepel en succesvol met een goede A score en hercertificering als gevolg.

Scope uitbreiding voor Dailycool

Dailycool heeft sinds begin van dit jaar een nieuwe locatie naast de reeds bestaande locatie in Warmenhuizen. Het nieuwe warehouse is gevestigd aan de Vlothavenweg in Amsterdam. Voor Dailycool een strategisch gunstig gelegen pand dat gemakkelijk te bereiken is vanaf zowel de Noord- als Zuidkant van Amsterdam. Dankzij de uitbreiding door Dailycool richting Amsterdam is de scope voor BRCGS S&D versie 4 ook uitgebreid met het nieuwe warehouse. Een extra mooie prestatie dat we samen met Dailycool niet alleen het certificaat hebben verlengd op de bestaande locatie in Warmenhuizen maar nu tevens het nieuwe warehouse in Amsterdam onder het certificaat valt.

BRCGS versie 4 vs versie 3

Er is aardig wat veranderd in versie 4 vergeleken met versie 3. Grofweg zijn de verschillen te groeperen in 3 thema’s:

  1. Protocol – welke verschillen zien we in bijvoorbeeld hoe er wordt geaudit
  2. Normeisen – welke verschillen zien we in de normelementen zelf
  3. Extra modules – versie 4 heeft een aantal extra modules gekregen.

Een van de grotere updates is dat er een nieuwe eis is voor BRCGS gecertificeerde bedrijven dat er minimaal één onaangekondigde audit in 3 jaar wordt uitgevoerd.

 

Heb je vragen over BRCGS Storage and Distribution versie 4 of wil je weten of jouw bedrijf al klaar is voor versie 4?

Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier of mail naar info@qtrans.nl

 

Published On: juni 4th, 2021 / Categorieën: successen vieren /

Deel dit artikel